Junior Residency Exam..

Ampun Banafsha, i left you behind.

Exam mode n kenduri back at home…

Alhamdulillah, hari ini sudah tamat written exam. Tidak banyak yang boleh dibicarakan.

Satu peristiwa yang akan menjadi kenangan hidupku..Haha, sesat di Penang mencari exam hall. Apalah…

Macam biase, geng carpool kami berempat dengan cik pija sebagai driver.

Seawal 8.30am dah keluar rumah. Exam Surgery pukul 9am.

Dari Jalan Mancalister ke Jalan Perak. Tiba-tiba ke Jalan Burma dan all of sudden we were in Pulau Tikus. Apa daaa, mana Jalan Anson?

On the way, tiba-tiba semua geng carpool aku blurrr nak cari jalan ke KDU. Apa lagi, callingla kawan-kawan yang dah sampai.

Macam-macam:

” Kau straight je ke arah Komtar, hmm, tapi, bukan nak ke Komtar ” kawan A.

“Kalau dari jalan Burma kitaorg tak tahula cane” kawan B.

” Ha… kau amik kiri, pastu kiri, pastu kiri, pastu kanan” kawan C

Thanks  a lot kawan-kawan walaupun kami tetap lost.

Sampai di Exam Hall 9.15am.

Semalam sudah dibelek peta google yang diberikan oleh PMC, entah kenapa, rasenya macam susah sangat nak faham peta tu..Apa lagi, diabaikan, dengan harapan kawan-kawan lain mungkin lebih faham.

Akibatnya, we were LOST. Siapa yang selamatkan kami?  Seorang cikgu ‘amoi’ sebuah nursery di Jalan Perak.

One way road in Penang memang menyesatkan…haha..

Yang lagi best, selesai sahaja exam, semua orang menunjukkan caring..

Why you guys late aa? Apa lagi, tour penang, amik angin sat sebelum exam la jawapan kami.

Kemudian datang lagi orang-orang caring yang lain…

” u guys terbangun lambat ke ?”, ” macam mana boleh sesat a?” , “what time do you guys go out a?”

Again, terima kasih.  Soalan dijawab dengan senyuman.

Moral of the story:

1) Make sure print peta sebelum keluar.

2) Tak faham jangan last minute baru nak tanya.

3) Kena istighfar banyak-banyak. Mengapa ujian begini yang datang dulu tatkala ade “ujian exam”

Apa-apa pun,

Morning Driving in Penang was nice and good. Penang people not too bad la..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: